Categories
Football

Dansk landsholds-fodbold – Hvor er vi på vej hen?

First of all sorry for my few English readers. This articles i written in Danish. Don’t believe any other than Danes would be interested in reading my point of view on the Danish National Team in football. If you really want to read it in English, then try here.

Danmark – Frankrig. Fodbold. Copyright JyllandsPosten.dk

Det danske fodboldlandshold har lige tabt 1-2 til Frankrig. En kamp der hurtig blev afgjort af 2 hurtige scoringer af franskmændene. Pressen kom med hårde kommentarer allerede samme aften og dagen efter, om hvor dårlige hele vores landshold er. Jeg vil da også give min mening til kende.

Indstilling 

Vores landshold er efter min opfattelse ikke generelt dårligt. De virker bare ikke sultne. Morten Bruun sagde det rimeligt godt i aftes: “7-8 spillere er sikre på en plads i play-off kampene”. Dvs blandt andre Schmeichel, Agger,Kjær, Jacobsen, Eriksen,Bendtner. Men det er jo fordi der ikke lige ligger nogle spillere der har niveau til at presse de spillere ud. I Danmark har Morten Olsen jo reelt et meget lille spiller-grundlag at trække fra. I modsætning til f.eks Frankrig. Hvis en spiller på det Franske landshold ikke spiller godt i en enkelt kamp, så har Deschamps i hvert 1 spiller der er lige så god. Det giver konkurrence på et hold, at vide at man ikke er uundværlig. Det ved Morten Olsen godt og det ved spillerne også godt.

Fysikken

Tag et kig på de franske spillere og sammenlign så med de danske. Der er seriøst en forskel på det fysiske de to hold imellem. Og det har der også været med de andre hold Danmark har spillet i mod i EM-kval turneringen. Tror virkelig der skal satse på at få bygge nogle med stærke spillere i fremtiden. Tag spillere som Eriksen og Krohn-Dähli; de slår sig på modstanderen og ikke omvendt.

Spillestil

4-1-4-1, 4-5-1, 4-3-3  eller hvad man vil kalde den danske opstilling. Den skal simpelthen opdateres. Kampen mod Frankrig var noget af det mest forudsigelige opspil til dato. Flad lang bold til centerforsvaret, backsne trukket ud og op til midterlinjen og Kvist trækker ned i midten for at man så kan spille den rundt mellem, de nu 3, bagerste. Og hvis man så prøver et langt udspark, havner størtste parten af returboldene i modstandernes fødder. Uden reelt gen-press giver det så modstanderen mulighed for at spille bolden rundt.

Fremtiden

Der skal bygges fysik op de nye kuld af spillere der er på vej op i de forskellige ungdomslandshold. Og skal den famøse røde tråd igennem dansk lansholdsfodbold filtres ud. Så der kommer en ny dansk og moderne måde at spille fodbold på. Ikke nødvendigvis FC Barcelona, Real Madrid eller Bayern München. Men måske et spil der bringer hurtig spil frem i banen, og med afslutninger. Afslutninger er virkelig noget vi mangler i dansk landsholdsfodbold.  Landskampen i går var 5-11 i skudstatistik. Portugal kampen var det 13-9 i portugisisk favør. En afslutning giver pause i spillet, som gør at holdet kan komme tilbage i sin udgangsposition, for at erobre og forsvarer sig igen.

My take on the danish national football team. Sorry written danish Click To Tweet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.